De alpenden, de koningin van de Alpen

De alpenden dankt zijn kracht aan de essentiële oliën in zijn takken. Ze geven de "Koningin van de Alpen" hun weerstand tegen weer en wind. Omdat er op 1.800 tot 2.500 m boven de zeespiegel veel te verduren valt.  De robuuste, vorstbestendige boom in de Alpen (-43 ° C), geeft zijn kracht regelrecht door aan de mensen.

Alleen als de alpenden minimaal 1.800 m boven zeeniveau groeit, bevat het hout de typische etherische oliën. Haar etherische oliën zijn het geheim van de geborgenheid en de comfort die de alpenden uitstraalt. De waardevolle regenererende oliën bevinden zich in de goudbruine takken van de boom. Het zijn juist deze typische takken die het uiterlijk van het zirbehout kenmerken, die verantwoordelijk zijn voor de positieve eigenschappen van het zirbebed.

.

Zirbe = gezonde Slaap

GOED VOOR HET HART - OMDAT ELKE HARTSLAG TELT.

Uitgebreid medisch onderzoek van de Joanneum Hogeschool in Graz (2003) toont aan, dat het slapen in een bed van alpendennenhout een positief effect kan hebben op het menselijke organisme.

3.500 Hartslagen per dag

  • het ZIRBENHERZ® Bed vermindert de hartslag: 3.500 Hartslagen per dag (= 1u cardiaal werk) besparing veroorzaken minder cardiale stress.
  • betere regeneratie en- herstelvermogen bewezen (=Parasympathikus effect) leiden tot meer prestaties

Het geheim van een goede nachtrust ligt in de tak van de zirbe

Hier, op een hoogte van zo'n 1.400 tot 2.500 meter boven de zeespiegel, groeit de meest robuuste, vorstbestendige boom in de Alpen (-43 °C). De alpenden trotseert wind en weer en geeft deze sereniteit door aan de mensen. Haar etherische oliën zijn het geheim van de geborgenheid en het comfort dat ze uitstraalt.

Deze waardevolle, regenererende oliën bevinden zich in de goudbruine takken van de alpenden. Het zijn juist deze typische takken die het uiterlijk van het zirbehout kenmerken, die verantwoordelijk zijn voor een goede nachtrust.

Alpenden = slaapgezondheid

Naast tientallen jaren van kennis over de gunstige effecten van zirbehout in zirbe vertrekken, heeft de alpenden grote bekendheid verworven door een uitgebreid medische onderzoeken door het Joanneum Reseach Institute. De herstelcapaciteit van het menselijk organisme in een zirbebed bleek hoger te zijn dan in vergelijking met een conventioneel bed. Er kunnen tot 3.500 hartslagen worden bespaard, wat overeenkomt met een uur cardiale werk per dag.

Bewoners in de Alpengebieden drukken deze effecten uit en beschrijven de heerlijke geur van de alpenden als kalmerend en vooral regenererend.

DE ALPENDEN KAN …

  • ZIRBENHERZ® vermindert de hartslag: 3.500 Hartslagen per dag (= 1u cardiaalwerk) besparing veroorzaken minder cardiale stress.

  • betere regeneratie en- herstelvermogen bewezen (=Parasympathikus effect)

  • stabieler bloedsomloop bij fluctuerende luchtdruk

  • verbetert de diepe en vegetatief herstel van het lichaam

  • voorkomt slaapstoornissen

Invloed van de alpenden op de productie van melatonine

Melatonine is een belangrijk hormoon dat wordt geproduceerd in de klier van de dennenappel (= epifyse) in de hersenen. Het controleert het kielzog-slaapritme in het menselijke lichaam. Een cruciale rol in de vorming van melatonine speelt de aard en kwaliteit van het licht. Geel en rood licht bevorderen de aanmaak van melatonine, terwijl blauw en groen licht van spaarlampen en leds een remmende werking hebben op klier van de dennenappel.

Zirbehout in slaapkamers completeert het blauwe aandeel in het licht, zodat alleen het geelachtig roodachtige deel wordt weerspiegeld. Deze tint herinnert ons aan het kampvuur. Zirbehout heeft dus een invloed op de productie van melatonine en regelt onze slaapfasen.

Zertifiziert, für die Zirbe von morgen

Echt Zirbehout van de Alpen

Gegarandeerd echte alpenden met meer dan 2.000 meter groei

Met het PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer en een traceerbare waardeketen bewijzen we u onze 100% herkomst - van de bebossing tot de zorgvuldige verwerking van het zirbehout. Het gebied van herkomst van onze Zirbenherz® alpenden omvat alleen de Karinthische Nockberge (35 km afstand). Hier op een hoogte tussen 2.000 en 2.400 m boven de zeespiegel groeien onze geselecteerde alpendennenhout.

Onze handelsmerk

Granaat, een echte Halfedelsteen

Het originele Zirbenherz® bed met granaathart

Alleen het "origineel" bevat de waardevolle granaatsteen, die staat voor onze herkomst en ons merk. De granaat is de steen van liefde en het hart. Als symbool voor energiestroom, helderheid en passie, hebben we de kostbare steen in het Zirbenherz® bed geïntegreerd.

Net als het zirbehout kan de granaat ook de gezondheid bevorderen. Het is één van de oudste genezende stenen ter wereld, geeft levenskracht en vitaliteit.

Granatherz im Zirbenherz Bett