GOED VOOR HET HART - OMDAT ELKE HARTSLAG TELT.
Uitgebreid medisch onderzoek van de Joanneum Hogeschool in Graz (2003) toont aan, dat het slapen in een bed van alpendennenhout een positief effect kan hebben op het menselijke organisme.
3.500 Hartslagen per dag
- het ZIRBENHERZ® Bed vermindert de hartslag: 3.500 Hartslagen per dag (= 1u cardiaal werk) besparing veroorzaken minder cardiale stress.
- betere regeneratie en- herstelvermogen bewezen (=Parasympathikus effect) leiden tot meer prestaties

Het geheim van een goede nachtrust ligt in de tak van de zirbe
Hier, op een hoogte van zo'n 1.400 tot 2.500 meter boven de zeespiegel, groeit de meest robuuste, vorstbestendige boom in de Alpen (-43 °C). De alpenden trotseert wind en weer en geeft deze sereniteit door aan de mensen. Haar etherische oliën zijn het geheim van de geborgenheid en het comfort dat ze uitstraalt.
Deze waardevolle, regenererende oliën bevinden zich in de goudbruine takken van de alpenden. Het zijn juist deze typische takken die het uiterlijk van het zirbehout kenmerken, die verantwoordelijk zijn voor een goede nachtrust.

Alpenden = slaapgezondheid
Naast tientallen jaren van kennis over de gunstige effecten van zirbehout in zirbe vertrekken, heeft de alpenden grote bekendheid verworven door een uitgebreid medische onderzoeken door het Joanneum Reseach Institute. De herstelcapaciteit van het menselijk organisme in een zirbebed bleek hoger te zijn dan in vergelijking met een conventioneel bed. Er kunnen tot 3.500 hartslagen worden bespaard, wat overeenkomt met een uur cardiale werk per dag.
Bewoners in de Alpengebieden drukken deze effecten uit en beschrijven de heerlijke geur van de alpenden als kalmerend en vooral regenererend.

DE ALPENDEN KAN …
- ZIRBENHERZ® vermindert de hartslag: 3.500 Hartslagen per dag (= 1u cardiaalwerk) besparing veroorzaken minder cardiale stress.
- betere regeneratie en- herstelvermogen bewezen (=Parasympathikus effect)
- stabieler bloedsomloop bij fluctuerende luchtdruk
- verbetert de diepe en vegetatief herstel van het lichaam
- voorkomt slaapstoornissen

Invloed van de alpenden op de productie van melatonine
Melatonine is een belangrijk hormoon dat wordt geproduceerd in de klier van de dennenappel (= epifyse) in de hersenen. Het controleert het kielzog-slaapritme in het menselijke lichaam. Een cruciale rol in de vorming van melatonine speelt de aard en kwaliteit van het licht. Geel en rood licht bevorderen de aanmaak van melatonine, terwijl blauw en groen licht van spaarlampen en leds een remmende werking hebben op klier van de dennenappel.
Zirbehout in slaapkamers completeert het blauwe aandeel in het licht, zodat alleen het geelachtig roodachtige deel wordt weerspiegeld. Deze tint herinnert ons aan het kampvuur. Zirbehout heeft dus een invloed op de productie van melatonine en regelt onze slaapfasen.
